CAMBREUR1

Elim/Dedemsvaart 24 maart 2013 - Ricardo van Dalen heeft twee gouden medailles in de wacht gesleept. Hij heeft deze prijzen gewonnen bij de Internationaler Leistungswettbewerb des Schuhmacherhandwerks 2013 in Wiesbaden. Hieraan namen schoenmakers deel uit landen o.a. Zweden, Hongarije, Duitsland, Italië, Nederland, Oostenrijk, Canada, USA en zelfs Hong Kong.  Ricardo is als schoenhersteller  werkzaam bij schoenmakerij Bert Regeling in Dedemsvaart en bij Cambreur SpeciaalSchoenmakerij in Elim. Zijn beide werkgevers zijn ápetrots op hem en zien goede mogelijkheden voor hem in de toekomst.

 
Tijdens de wedstrijd in Duitsland werd het ingezonden werk van Ricardo beoordeeld op uitgevoerde reparaties aan bergschoenen en een paar luxe Greve schoenen. De wedstrijd wordt elke drie jaar georganiseerd door de Duitse Schoenmakers Organisatie (Bundesinnungsverband des Deutschen Schumacher-Handwerks).

Alle schoenmakers uit Europa zijn uitgenodigd om aan de vakwedstrijd mee te doen. Ricardo heeft zijn vaardigheden ingezet ten behoeve van de vakgroep 'Reparaties'. Als inzending besloot Ricardo 2 paar schoenen in te zenden waarvan één paar bergschoenen en één paar leren Greve schoenen omdat hij beide soorten schoenen wilde laten beoordelen door zijn Duitse collega schoenmakers.


Het doel van deze Duitse vakwedstrijd is: (vrij vertaald) "De vakbekwaamheid van de beroepsstand te demonstreren en het imago van het vak te verbeteren en uit te bouwen. Reparatiewerk moet een technische kwaliteitsservice zijn".

Tijdens de presentatie van de winnende schoenen werd speciale aandacht besteed aan de inzending van Ricardo. Omdat de mate van herstel bij de bergschoenen zo bijzonder was mocht Ricardo daardoor de ere-prijs van de Europese Vereniging van Schoenmakers (EVS) in ontvangst nemen en mag hij zich daardoor voor de tweede keer op rij, drie jaar lang, Europees kampioen schoenherstellen noemen.

Ricardo heeft zijn schoenmakerstalent niet van vreemden. Zijn overgrootvader won in 1951 ook al eens een gouden medaille op de Nationale vakwedstrijd voor schoenherstellers.

 

 
 

 Cambreur Speciaalschoenmakerij Compagnieweg 7 7916 TZ Elim | E-mail: info@cambreur.nl

Cambreur Speciaalschoenmakerij

Compagnieweg 7 7916 TZ Elim

Tel (0528) 35 05 52

E-mail: info@cambreur.nl

 

 

 

Mag ik u helpen?

cambreurwhatsapp

facebook  instagram  whatsapp