Compagnieweg 7 7916 TZ Elim
Tel (0528) 350552

E-mail: info@cambreur.nl
KvK: 27195821

Hoe kan ik het beste mijn schoenen onderhouden?

Schoenen onderhouden is niet moeilijk. Simpel zelfs.

In het kort:
Leer is een natuurproduct en heeft op zich de neiging om vocht ‘op te slurpen’. Ongetwijfeld weet u dat een zeem is gemaakt van (zeem)leer. Nu is het niet de bedoeling dat uw schoenen zich, net als een zeem, volzuigen met water. Natte schoenen zijn koud, zwaar en zeer onplezierig om te dragen. Dus gaan we er voor zorgen dat het leer zich niet meer volzuigt met vocht maar wél blijft ademen. Dit kunt u bereiken door de schoenen te impregneren met impregneerspray.

CAMBREUR12

Daarna gaan we het leer onderhouden. Het onderhoud maakt het leer een heel klein beetje vettig en is nodig om langer plezier van uw schoenen te hebben. En eerlijk is eerlijk; als ze langer meegaan, laat u ze nog eens door ons repareren in plaats van nieuwe te kopen 😉

Nieuwe schoenen zult u al snel, eigenlijk meteen, moeten gaan onderhouden! Het leer wat in de schoenfabriek arriveert is behoorlijk droog zodat de fabrikant zijn lijm er goed op hecht. Als de schoenen klaar zijn wordt er voordat ze in de doos gaan nog even een afwerklaag op gespoten. Dit is meer een cosmetische handeling dan een onderhoudshandeling. Begin dus gerust snel uw schoenen zoals hieronder omschreven te onderhouden.

Wij spreken nu verder over het onderhoud van schoenen met een GoreTex voering.

Wat voor GoreTex geldt, geldt zeer zeker óók voor schoenen met leren voering!