Compagnieweg 7 7916 TZ Elim
Tel (0528) 350552

E-mail: info@cambreur.nl
KvK: 27195821
https://www.cambreur.nl/wp-content/uploads/2024/06/SCARPA-official-resoler-logo_BW.png https://www.cambreur.nl/wp-content/uploads/2024/06/SCARPA-official-resoler-logo_black.png

Wanneer moeten mijn klimschoenen verzoold worden?

Je kan het best je schoentjes laten verzolen voordat je door de rand heen slijt (gat in neus) Dan verzeker je jezelf ervan dat het gevoel in de tenen in stand blijft en zo haal je de meeste kwaliteit uit je €uro.

Kan Cambreur alle types en merken klimschoenen repareren?

Wij verzolen alle klimschoenen met Vibram XS-Edge of Vibram XS-Grip2 . Aan jou de keuze! La Sportiva klimschoenen verzolen wij automatisch met de bijbehorende keuze zolen die bij het desbetreffende model hoort. Wil je een andere keuze? Dan moet je dit aan ons laten weten.

lasportivablackDe neus van mijn schoen is doorgesleten, kunnen jullie ook alleen de neus repareren?

Sorry, de constructie van de schoenen is zodanig dat de neus onder de zool vastzit dus zullen we altijd ook de zolen moeten vervangen.

Hoeveel keer kunnen mijn schoenen verzoold worden?

Dat hangt van vele factoren af. Hoe ben je er zelf mee omgegaan, wat voor soort schoenen zijn het. De kwaliteit van de schoenen is medebepalend. We hebben “nieuwe” schoenen gezien die helemaal niet meer te repareren waren, maar ook schoenen die al voor de zoveelste keer door ons verzoold werden.

Wat gaat een reparatie kosten?

Verzolen inclusief neuzen kost bij ons € 62,95

Laat je je schoenen op tijd verzolen, dus er is nog geen enkel gaatje zichtbaar in de neus, en het rubber is naar ons oordeel nog dik/stevig genoeg; krijgt u
€ 23,00 korting op de reparatieprijs.

Goed om te weten:

Klimschoenen haten hitte!!! Laat je klimschoentjes niet achter in je auto (of kofferbak) op een zonnige dag. Je auto is dan een soort oven, waardoor de lijm van je schoenen wordt geactiveerd, waardoor je schoenen uit elkaar kunnen vallen.

Als je een paar nieuwe schoenen hebt gekocht heb je er wel iets minder last van. Dit omdat er een langere tijd (vaak wel enkele maanden) tussen het moment van fabricage ergens in Italië of Azië zit en het moment dat jij ze gaat gebruiken.

Indien je je schoenen hebt laten verzolen dan zit er soms maar een paar dagen tussen het moment van verzolen en dat je ze gaat gebruiken. De lijm krijgt dan niet voldoende tijd om uit te reageren en laat in de hitte dan makkelijker los.

Klimschoenen verzolen

Het verzolen van een paar klimschoenen is geen probleem. Let op of er al een gaatje (soms ook wel gaten) in de neus zit. Dit is meestal wel het geval. Zitten er gaatjes in, dan moeten wij dus ook de neuzen repareren. Wij lijmen hier dan een heel dun stukje zoolrubber (1,5 mm) over heen.

Beter zou het zijn als deze schoenen verzoold worden als de neus nog heel is. Dan krijg je geen reparatie op de neus en behoud je beter het gevoel in de tenen.