test
Dit gebeurt meestal bij (lage) wandelschoenen. De z.g. A-schoenen. Dit zijn de schoenen die globaal een aanschafwaarde hebben tussen de 90 en 130 euro. Van dit soort schoenen zijn geen originele zolen verkrijgbaar of staat de reparatieprijs niet in verhouding tot de aanschafprijs.
In dit geval wordt dus alléén het, zwarte, rubber ‘loopvlak’ vervangen. De tussenzool blijft zitten. Er wordt door ons een nieuwe, bijbehorende, Vibram zool op gelijmd volgens het R-10 procédé. Cambreur geeft onbeperkt garantie* op deze verlijming! *Wij hebben zo veel vertrouwen in onze ‘lijmkunsten’ dat wij onbeperkt garantie kunnen geven op deze lijmverbindingen.
Klik op de foto voor een vergoting
1. dit is de loopzool
2. dit is de tussenzool
3. dit is de stootrand
Op bovenstaande foto zit de stootrand vol haarscheurtjes en is de tussenzool nog wel goed. Toch heeft de loopzool vervangen nu niet veel zin. Omdat de stootrand de levensduur van de loopzolen niet zal overleven. U zit dan over een/twee jaar met goede zolen en kapotte randen. Dat zal niet de bedoeling zijn.
Een enkele keer kunnen wij op deze wijze ook (hoge) bergschoenen repareren. Meestal gebeurt dit dan bij iemand die snel zolen verslijt.
Belangrijk is dan wel dat de tussenzool (het zachte ‘verende’ gedeelte van de zool) nog 100% in orde is en geen mankementen vertoont. Ook de stootrand moet nog helemaal in orde zijn (zie hieronder bij originele zolen).
Klik op de foto voor een vergoting
Op deze foto is de tussenzool aan het verbrokkelen. Bij deze schoen is loopzolen vervangen niet meer mogelijk. De stootrand wordt ook al slechter. Bij deze schoen zullen de originele zool en de stootrand vervangen moeten worden.