Compagnieweg 7 7916 TZ Elim
Tel (0528) 350552

E-mail: info@cambreur.nl
KvK: 27195821

Waarom Cambreur?

De schoenmaker “om de hoek” is toch ook een goede schoenmaker?

Ja, dat is zo. Verreweg de meeste schoenmakers zijn zondermeer goed in hún vak. Maar wij zijn goed in óns vak. En dat is wandelschoenen en bergschoenen repareren. Dat doen wij op een totaal andere wijze dan uw eigen schoenmaker zijn schoenen repareert. Wij zijn tenslotte niet voor niets gespecialiseerd.

CAMBREUR6

Wat is dan het verschil?

Het verschil is dat Cambreur schoenen repareert met nieuwe originele zolen. Deze zolen kopen wij rechtstreeks in bij uw schoenfabriek. Wij halen dus de oude zool geheel van uw schoenen en plaatsen er een geheel nieuwe zool voor terug. Vaak wordt dan ook de rubberen stootrand meteen vervangen.

Aan bergschoenen en wandelschoenen worden, zoals u weet, speciale eisen gesteld. Dus moet u ook aangepaste eisen aan uw schoenmaker stellen. Helaas zien wij nog wel eens schoenen die door de plaatselijke hakkenbar slordig zijn gerepareerd met het eerste beste paar Vibram zolen die men toevallig op de plank had liggen. Ook worden er nog wel eens schoenen voorzien van “blikken” haken en ogen die zo weer ombuigen. Nog erger wordt het als men de schoenen zodanig repareert dat de (denk speciaal aan Gore-Tex) voering wordt beschadigd.

Hebben jullie dan ook speciale machines in gebruik? Ja, dat moet wel. Wij maken o.a. gebruik van een speciale pers voor bergschoenen om de stootranden en de zolen goed aan te drukken. Detail; de zolen worden met een druk van 4900 kilo vast geperst. In combinatie met onze speciale R-10 lijm en ons vakmanschap kunnen wij u dan ook onbeperkt garantie geven op de verlijming van nieuwe zolen op nieuwe randen. Maar, het zijn niet de machines die het werk doen. Het vakmanschap komt uit onze eigen handen!

We hebben een aantal leuke reacties gehad van mensen die hun schoenen bij ons hebben laten maken. Zie de pagina; Referenties waar u deze reacties kunt bekijken.